Nyitókép: REUTERS/Mohammad Ismail

 

Rakétatámadás történt a kabuli repülőtér közelében egy lakóházas övezetben. Az amerikaiak által végrehajtott támadásnak egy öngyilkos merénylő volt a célpontja – számoltak be hírügynökségek. A legfrissebb hírek szerint egy gyerek vesztette életét.

 

A robbantás a kabuli reptértől mintegy 5 kilométerre történt – számolt be a The Guardian brit napilap a Reuters hírügynökségre hivatkozva.

 

 hirdetes_810x300  

Nevük elhallgatását kérő amerikai illetékesek a Reuters brit hírügynökségnek megerősítették, hogy a katonai csapás az Iszlám Állam feltételezett harcosai ellen irányult.

 

A hírt egy amerikai katonai szóvivő is megerősítette a Reuters hírügynökségnek. Elmondás szerint a támadást egy drónnal hajtották végre. A Pentagon egyik képviselője a CNN-nek is megerősítette az információt.

 

Tálib illetékesek szerint a Kabulban végrehajtott amerikai katonai csapás öngyilkos merénylő gépkocsija ellen irányult, aki támadást akart intézni a kabuli nemzetközi repülőtér ellen az amerikai katonai kivonulás közepette.

 

Egyelőre kevés részlet ismert az incidensről, csakúgy, mint arról a rakétabecsapódásról, amely a repülőtértől északnyugatra fekvő egyik lakónegyedben történt. A két rakétacsapás különálló incidens lehetett, de erről nem érkezett információ.

 

hirado.hu/MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!