Nyitókép: EPA

 

Dánia volt az első ország, amelyik hat hónappal ezelőtt bevezette a COVID-igazolványokat. Most az első országként intett búcsút annak az intézkedésnek, miszerint a nyilvános helyek többségét csak a COVID-igazolvány felmutatásával lehet látogatni. Az északi állam ezt a lépést azután hozta meg, hogy az összes járványellenes óvintézkedést megszüntette az országban.

 

A dánok annak ellenére hozták meg ezt a lépést, hogy Európában a járvány negyedik hulláma fenyeget. Bár Dániában ellenőrzés alatt tartják a járványt, köszönhetően a lakosság nagyfokú átoltottságának, az ország vezetői továbbra is arra figyelmeztetnek, hogy a járvány még korántsem ért véget.

 

 hirdetes_300x300  

A COVID-igazolványok felmutatását eredetileg október 1-jétől akarták megszüntetni, de már szerdán sem kérték el az igazolványt a dániai kávézókban, éttermekben, bárokban, fodrászatokban és fitnesztermekben.

 

A COVID-igazolványra továbbra is szükség lesz a belső térben megrendezésre kerülő nagy tömegrendezvényeken, valamint az éjszaki klubokban, amelyek szerda reggel nyitották meg kapuikat. Szeptember 10-től pedig az összes korlátozást eltörlik.

 

Az országba való belépéskor továbbra is oltási igazolást vagy negatív PCR-tesztet kell felmutatni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.