Nyitókép forrása: SITA/Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP

 

Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt korlátozásellenes tüntetők kővel dobták meg egy kampánykörútján. Az incidensre azután került sor, hogy meglátogatott a sörfőzdét. Nem sérült meg.

 

Trudeau augusztusban eszközölt ki előrehozott választásokat abban a reményben, hogy többséget szerezhet balliberális pártjának a kanadai törvényhozásban. Kampánykörútját azonban rendszeresen megzavarják az oltásellenesek és a korlátozások ellen tiltakozók tüntetései. Alig egy hete Trudeau kénytelen volt elmondani egy választási gyűlést, miután tüntetők egész tömege próbálta azt megzavarni.

 

A liberális politikus „abszolút elfogadhatatlannak” nevezte a tüntetők magatartását. Az esetet egyébként az ellenzéki konzervatív képviselők is elítélték.

 

 hirdetes_300x300  

Kanadában minden szövetségi párt oltáspárti kampányt folytatott a koronavírusjárvány idején, de hangsúlyozásban eltérnek egymástól. A balliberálisok kötelező oltást vezettek be az állami intézmények és cégek alkalmazottai esetében, október végéig mindenkinek fel kell vennie a vakcinát, vagy elveszítik állásukat. A konzervatívok mérsékeltebbek, ők az ösztönző intézkedéseket részesítik előnyben.

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.