Nyitókép: iStockphoto

 

A Pfizer/BioNTech konzorcium hétfőn bejelentette, hogy a tesztek eredményei alapján a koronavírus elleni vakcinájuk az 5 és 11 év közötti gyerekek körében is hatékony, és erős védelmet biztosít. A konzorcium elmondása szerint hamarosan kérni fogja a szabályozó hivatalokat, hogy a fentebb említett korcsoport számára is hagyják jóvá a vakcinát.

 

Ennek a korosztálynak kisebb adag vakcinát fognak beadni, mint a 12 év felettieknek.

 

 hirdetes_300x300  

„Az 5 és 11 év közötti résztvevők körében is biztonságos volt a vakcina, jól viselték az oltóanyagot, ami az ellenanyagok erős semlegesítő reakcióját váltotta ki“

 

– írta közös állásfoglalásban a Pfizer és a BioNTech.

 

Azok az 5 és 11 év közötti gyerekek, akik részt vettek a vizsgálatban, kétadagos oltóanyagot kaptak, de a 30 mikrogramm helyett csak 10 mikrogrammnyi adaggal oltották be őket. A két oltás között 21 nap telt el.

 

A leggyakoribb mellékhatások közé azok a tünetek tartoztak, amelyeket a 16 és 25 évesek körében is megfigyeltek:  az oltás helyének fájdalma, illetve megdagadása, fejfájás, hidegrázás és láz.

 

A Pfizer/BioNTech jelenleg a hat hónapos és két év közötti kisgyermekeken, valamint a két és öt év közötti gyerekeken teszteli a vakcinát. Ezeknek a teszteknek az eredménye a negyedik negyedévben várható.

 

A Pfizer/BioNTech vállalat vakcináját 4 500 gyereken tesztelték az USA-ban, Finnországban, Lengyelországban és Spanyolországban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!