Nyitókép: TASR/AP

 

A Sanofi francia gyógyszerészeti társaság úgy döntött, hogy leállítja az mRNS alapú koronavírus elleni vakcinájának fejlesztését. A vállalat vezetése úgy ítélte meg, hogy a vakcina túl későn kerülne piacra.

 

A Sanofi azonban tovább folytatja annak a koronavírus elleni vakcinájának a klinikai tesztelését, amelyet a brit GSK gyógyszerészeti társasággal együtt fejleszt, és amely rekombinált proteinen alapul. A klinikai tesztelés harmadik fázisának eredményeit 2021-es év végére várják.

 

 hirdetes_300x300  

A Sanofi által fejlesztett koronavírus elleni vakcinát annak ellenére sem küldik el a klinikai tesztelés harmadik fázisába, hogy az első két tesztelés eredményei pozitívak voltak. A Sanfoi közlése szerint mRNS alapú vakcinájuk a résztvevők 91–100 százalékánál két héttel a második dózis beadása után kialakította az ellenanyagokat.

 

A Sanofi a vakcina fejlesztésének leállításával kapcsolatban azzal érvelt, hogy a termék túlságosan későn kerülne piacra.

 

Thomas Triomphe, a Sanofi vakcinarészlegének alelnöke úgy véli, a közegészség védelme érdekében jelenleg nincs szükség újabb mRNS típusú vakcinák előállítására, inkább Franciaország és Európa mRNS alapú vakcinaarzenállal történő ellátására kell koncentrálni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!