Nyitókép: TASR/AP

 

Az ausztráliai Melbourne városa volt a leghosszabb ideig teljes lezárás, azaz lockdown alatt. A koronavírus-járvány kirobbanása óta a város lakói összesen 245 napot töltöttek teljes lezárásban, ami a világ más városaival összehasonlítva a leghosszabb idő.

 

Melbourne az argentin fővárost, Bueno Airest is megelőzte, ami eddig a teljes lezárás napjait tekintve a dobogó első helyét foglalta el. Az argentin főváros lakosai összesen 234 napot töltöttek lockdownban.

 

 hirdetes_300x300  

Melbourne-ben az ausztrál kormány a járvány kitörése óta immáron a hatodik lockdownt vezette be, amely augusztus 5-től egészen október 26-ig van érvényben. Ez azt jelenti, hogy Melbourne város lakosai összesen 267 napot töltenek majd el teljes lezárás alatt, s abban az esetben, ha az óvintézkedést meghosszabbítják, még több ilyen nap vár rájuk.

 

Feltételezések szerint Viktória államban (fővárosa Melbourne) a 16 év felettiek korosztályában október 26-ig az átoltottsági szint eléri a 70 százalékot. Melbourne ezen a napon szeretné megszüntetni a lockdownt. A további óvintézkedések enyhítésére azután kerül sor, miután az átoltottsági szint a lakosság körében eléri a 80 százalékot.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!