Nyitókép: TASR

 

A dél-lengyelországi rendőrök és ügyészek azokat az angol és német nyelvű falfirkákat vizsgálják, amelyek az auschwitzi emlékmúzeum épületein jelentek meg.

 

A biztonsági szolgálat kedden kilenc farfikával összefestett barakkot talált az egykori koncentrációs tábor azon területén, ahol nincsenek biztonsági kamerák.

 

 hirdetes_300x300  

A rendőrség tájékoztatása szerint nyomoznak az elkövetők után, akikre a történelmi épület megrongálása miatt akár nyolcéves börtönbüntetés is kiróható.

 

A rendőrségi szóvivő szerint a szakértők egyelőre azt vizsgálják, hogy a falfirkáknak antiszemita tartalmuk-e van. Amennyiben igen, a vandálokat gyűlöleten alapuló bűncselekménnyel is megvádolhatják, amiért három év börtönt kaphatnak.

 

A múzeum képviselői néhány falfirkát antiszemitának neveztek, ugyanis a holokauszttagadók által használt frázisokat tartalmaz.

 

Az auschwitzi koncentrációs táborban 1,1 millió embert gyilkoltak meg, akiknek a többsége zsidó volt, de rengeteg lengyel, roma és szovjet fogoly is a halálát lelte a lengyelországi megsemmisítő táborban.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!