Teréz
  • HUF: 360.04
  • USD: 1.16
  • 6 °C
  • 17 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Ennyit az elvekről: Az Európai Unió képviselői kedden tálib tisztviselőkkel tárgyalnak Katarban

A hétvégén még az amerikai delegációval tanácskoztak

Nyitókép: AP (illusztráció)

 

Tálib tisztségviselők Dohában (Katar) találkoznak kedden az Európai Unió képviselőivel – írja az AFP hírügynökség Amir Kán Muttaki megbízott afgán külügyminiszterre hivatkozva. Muttaki elmondta: a tálib küldöttség hétvégén megbeszéléseket folytatott Dohában az amerikai tisztviselőkkel, kedden pedig az EU-n a sor.

 

A tálibok képviselői már korábban találkoztak a német kormány képviselőivel, valamint egy brit parlamenti képviselővel is.

 

“Jó kapcsolatot szeretnénk kialakítani az egész világgal. Hiszünk a kiegyensúlyozott nemzetközi kapcsolatokban. Hiszünk abban, hogy egy ilyen kiegyensúlyozott kapcsolat megmentheti Afganisztánt az instabilitástól.”

 

– tette hozzá Muttaki.

 

Washington szerint azonban ezek a találkozók nem jelentik azt, hogy az Egyesült Államok elismerné a tálib kormányt. A tálibok szemszögéből viszont a tárgyalások “jól haladnak”, sőt: az amerikaiak humanitárius segélyt küldtek. A tálibok szóvivője azt közölte, hogy az USA biztosítékot kapott arról, hogy a tálib mozgalom nem engedi, hogy a szélsőségesek teret nyerjenek  Afganisztán területén.

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket