Nyitókép: Facebook

 

A prágai Központi Katonai Kórház orvosainak sikerült stabilizálniuk Miloš Zeman cseh államfő állapotát, akit vasárnap mentővel szállította be a Lány-i elnöki rezidenciáról a kórházba. A Mladá fronta DNES napilap tájékoztatása szerint Zemant akár három hétig is kórházban tarthatják.

 

Zemannak az utóbbi hetekben sokat rosszabbodott az egészségügyi állapota. A prágai Központi Katonai Kórházba azután szállították be, hogy találkozott Andrej Babiš jelenlegi cseh kormányfővel. Az elnökről készült fotókon jól látszódott, hogy nem volt eszméleténél, amikor bevitték a kórházba.

 

 hirdetes_810x300  

Miroslav Zavoral, a prágai Központi Katonai Kórház igazgatója és Zeman orvosa szerint az elnököt a krónikus betegsége miatt fellépő komplikációk miatt kellett az intenzív osztályra befektetni. Annak ellenére, hogy az orvosok tudják a diagnózisát, nem kaptak engedélyt arra, hogy közöljék a nyilvánossággal.

 

Zemant szeptember második felében már ellátták a prágai Központi Katonai Kórházban. Akkor az elnöki hivatal azt nyilatkozta, hogy tervezett kórházi kezelésről volt szó, mivel az államfő fáradt és dehidratált volt. A cseh média azonban úgy tudja, hogy Zeman májproblémái miatt folyadék került a hasüregébe.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!