Nyitókép: Alberto Pizzoli/AFP

 

Az olasz hivatalok tüntetésekre számítanak, ugyanis Olaszországban hamarosan kötelező lesz a COVID-igazolvány felmutatása a munkahelyeken. Az oltásról, a negatív tesztről vagy a covidon való átesésről szóló igazolás felmutatása pénteken lép érvénybe az olaszországi dolgozók számára. Amennyiben a kormány nem szünteti meg ezt a rendelkezést, a nápolyi, a genovai, illetve a trieszti kikötőben dolgozó munkások a kikötők blokkolásával fenyegetnek.

 

A trieszti kikötő több ezer alkalmazottjának csak a 40 százaléka van beoltva, a tesztelést pedig elutasítják, ugyanis a teszt ára 15 euró és az érvényessége csak 48 óráig tart.

 

 hirdetes_300x300  

A kikötők  blokkolásától tartva a belügyminisztérium kompromisszumos megoldást kínált: a munkaadóknak ingyenes tesztelési lehetőséget kell kínálniuk a kikötő alkalmazottainak. A trieszti kikötő dolgozói azonban ezt az ajánlatot is elutasították, mondván a kikötőt addig fogják blokkolni, amíg ezt az „alkotmányellenes és diszkriminatív“ rendelkezést egész Olaszország területén nem fogják megszüntetni.

 

Azoknak az alkalmazottaknak, akik péntektől nem tudnak COVID-igazolványt felmutatni, lehetetlen lesz a belépés a munkahelyükre. A távollétet igazolatlan hiányzásnak fogják minősíteni, ezért fizetség sem jár érte.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!