Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Lisa Leutner

 

Az osztrák ügyészség Sebastian Kurz volt kancellár képviselői immunitásának felfüggesztését kérte az osztrák parlamenttől. Kurz a múlt szombaton mondott le a kancellári posztról, miután pártját korrupciós botrányba keverték.

 

Kurz képviselői immunitásának felfüggesztéséről a következő ülések valamelyiken kell dönteni a parlamentnek, addig a Kurz elleni nyomozást felfüggesztik.

 

Kurz pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) nyilatkozatban azt közölte, hogy „örül az ügyészség gyors döntésének”, mert lehetőséget ad, hogy mihamarabb cáfolhassák a 35 éves politikus elleni vádakat.

 

 hirdetes_300x300  

Kurzot hamis tanúzással vádolják, állítólag hazudott az Ibiza-botrányt vizsgáló parlamenti bizottságnak, valamint megvesztegetés miatt is nyomoznak utána. A gyanú szerint legközelebbi munkatársai 2016-ban Kurz karrierje érdekében rá nézve pozitív eredményeket hozó közvéleménykutatásokat rendeltek, és a „szolgáltatást” a pénzügyminisztérium kasszájából fizették ki. Az ügyben gyanúsított tíz személy mindegyike tagadja a vádakat.

 

CTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!