Nyitókép: AP Photo/Petr David Josek

 

Andrej Babiš cseh kormányfő a vasárnapi Čau, lidi videóműsorában azt mondta, hogy Miloš Zeman államfő a múlt heti találkozójuk során két kormányalakítási lehetőséget ígért neki – tájékoztatott a Novinky.cz.

 

Babiš azonban nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, ugyanis szeretné, ha karácsonyig megalakulna a SPOLU és a PirSTAN két ellenzéki koalíció kormánya. A jelenlegi kormányfő azt is hozzátette, ő már korábban eldöntötte, hogy nem fogja elfogadni a kormányalakítási megbízást.

 

„Természetesen az államfőnek ezzel kapcsolatban más volt az álláspontja. Amikor utoljára beszéltem vele azt mondtam, Andrej, én két lehetőséget adok neked. Mivel ezután kórházba szállították, nem akartam foglalkozni a témával“

 

 hirdetes_300x300  

– magyarázta Babiš.

 

Babiš múlt pénteken a Frekvence 1 rádióállomáson azt mondta, hogy nem fogja elfogadni Zeman államfő kormányalakítási megbízását, ugyanis készen áll ellenzékbe vonulni.

 

Egyelőre nem tudni, hogy az egy hete kórházban fekvő cseh elnök egyáltalán olyan állapotban van-e, hogy bárkit is meg tudna bízni kormányalakítással.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.