Ambrus
  • HUF: 365.99
  • USD: 1.13
  • -3 °C
  • 3 °C
Külügyek

Az amerikai misszionáriusokat elrabló haiti banda fejenként egymillió dolláros váltságdíjat követel

Az elnökgyilkosság és a földrengés után Haitin ismét elburjánzott a bűnözés

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Joseph Odelyn

 

A banda, amely Haitin 16 amerikai és egy kanadai állampolgárt rabolt el, a túszokért fejenként 1 millió dolláros váltságdíjat követel, összesen tehát 17 millió dollárt – közölte az AFP hírügynökség.

 

Liszt Quitel haiti igazságügyi miniszter megerősítette, hogy szombaton 12 misszionáriust és öt gyereket rabolt el a 400 Mawozo néven emlegetett banda, amely Port-au-Prince haiti főváros keleti negyedét uralja. A The Washington Post közlése szerint Quitel elmondta, hogy az emberrablók rendszerint igen magas összegeket követelnek, amelyből aztán valamennyit le lehet alkudni. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az igazságügyi minisztérium nem vesz részt a tárgyalásokban.

 

Az AFP azt közölte, hogy az elrabolt misszionáriusok az amerikai székhelyű Christian Aid Ministries szervezetnek dolgoztak, és egy Port-au-Prince és a Dominikai Köztársaság között elhelyezkedő árvaház felé vezető úton ütöttek rajtuk. A túszok között hét nő, öt férfi és öt gyermek van, a legfiatalabb gyermek 8 hónapos, a legidősebb 15 éves.

 

A nyugati félteke legszegényebb országában ismét elszaporodtak az emberrablások, miután júliusban saját rezidenciáján gyilkolták meg Jovenel Moisa elnököt, majd egy augusztus földrengés 2200 embert ölt meg. A nyomor sokakat elvándorlásra késztet, a bűnözés az egekbe szökött. A mostani emberrablást végrehajtó 400 Mawozo felelős több pap haláláért is. Áprilisban húsz napig tartottak fogva tíz külföldit, köztük két francia lelkészt.

 

Teraz.sk

Megosztás:
Címkék: emberrablás haiti

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket