Nyitókép: iStock

 

Csehországban október 25-től kötelező lesz a reszpirátor viselete a munkahelyeken. Emellett novembertől az éttermi személyezet kötelessége lesz, hogy ellenőrizze a vendégek COVID-igazolványát vagy oltási igazolását – döntött a távozó Babiš-kormány a szerdai rendkívüli ülésén.

 

Adam Vojtěch egészségügyi minisztert azt javasolta, hogy a 12 év feletti iskolások a tanítási órák ideje alatt is viseljenek szájmaszkot, amit eddig csak a tantermeken kívül kellett hordaniuk. Ez a rendelkezés azonban csak a covid által leginkább sújtotta kerületekre vonatkozik.

 

 hirdetes_300x300  

December 1-jétől az állam nem fogja fizetni a megelőző teszteket. Kivételt képeznek a 18 év alattiak és azok a személyek, akik egészségügyi problémák miatt nem oltathatják be magukat. A gyerekeknek 12 éves korig nem lesz szükségük semmilyen igazolásra.

 

Egyúttal lerövidül a tesztek érvényességének ideje. Míg az antigéntesztek 24 óráig, addig a PCR-tesztek 72 óráig lesznek érvényesek.

 

Mindemellett enyhülnek a karanténfeltételek is, ha valaki fertőzött személlyel kerül kapcsolatba. A karantént negatív teszt fejében egy hét után be lehet fejezni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!