Nyitókép: Getty Images

 

Amennyiben tovább romlik a járványhelyzet, a cseh kormány szigorítani fog a járványellenes óvintézkedéseken. Az egyik lehetőség szerint az emberek csak COVID-igazolvánnyal járhatnak majd munkába. Eszerint igazolással kell rendelkezniük arról, hogy be vannak oltva, átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy negatív tesztet kell felmutatniuk, amit saját maguknak kell megfizetniük. A központi válságstáb ülése után ezt Ján Hamáček távozó belügyminiszter közölte.

 

November elején tömeges tesztelést terveznek azon járások iskoláiban, ahol hetente 100 ezer lakosra több mint 300 fertőzött jut. A jelenlegi adatok szerint ez az Olomouci és a Morva-sziléziai kerületben nyolc járást fog érinteni.

 

 hirdetes_300x300  

Hamáček arról is tájékoztatott, a bíróság döntése ellenére továbbra is ki kell tölteni az érkezési nyomtatványt annak, aki belép Csehország területére.

 

Csehországban hétfőtől szigorúbb óvintézkedések léptek érvénybe. Újonnan minden beltéri helyiségben – beleértve a munkahelyeket is – reszpirátort kell hordani.

 

A további változások november 1-jétől várhatók. Ekkortól ugyanis az éttermi alkalmazottaknak ellenőrizniük kell a vendégeik COVID-igazolványát. Ezt nem kell rögtön a bejáratnál, elég akkor, amikor a vendég helyet foglal az asztalnál.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!