Nyitókép: Facebook

 

A járványhelyzet kedvezőtlen alakulásának megfordítása érdekében Hollandia ismét a járványellenes óvintézkedések bevezetése mellett döntött, beleértve a maszkviselést. A hírt Mart Rutte holland kormányfő közölte kedden. Hollandia az egyik első olyan nyugat-európai ország, amelyik visszatér a szigorításokhoz a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.

 

Rutte kormánya ismét bevezeti a 1,5 méteres kötelező távolságtartás, és a COVID-igazolvány felmutatását is kibővíti olyan helyekkel, mint a múzeumok és az éttermek teraszai. Az embereknek azt tanácsolták, hogy legalább a munkahét felében otthonról dolgozzanak, és kerüljék az utazást a forgalmi dugók idején.

 

 hirdetes_300x300  

A szigorításokat kevesebb mint két hónappal azután vezetik be, hogy enyhítették őket.

 

Rutte elmondása szerint a szájmaszk és a reszpirátor viselete ismét kötelező lesz az üzletekben, és némelyik munkahelyen, például a fodrászatokban és a masszázsszalonokban.

 

A járvány kezdetén Hollandia volt az az európai ország, ahol a legenyhébb óvintézkedések voltak érvényben, amelyeket a második hullám idején már szigorítottak, és a második világháború óta először kijárási tilalmat is bevezettek. Szeptembertől a kormány kötelezővé tette a COVID-igazolvány felmutatását az éttermekben, bárokban és a fesztiválokon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!