Nyitókép: Lisi Niesner/Reuters

 

Ausztria lockdownt vezet az oltatlanok számára abban a két szövetségi tartományban, ahol a legrosszabb a járványhelyzet.

 

Felső-Ausztriában és Salzburgban az oltatlan személyek hétfőtől csak akkor hagyhatják el otthonaikat, ha arra nyomós okuk van. Például ha élelmiszerüzletbe vagy orvoshoz szeretnének menni.

 

 hirdetes_810x300  

Alexander Schallenberg osztrák kancellár pénteken arról tájékoztatott, hogy országszerte szeretnék bevezetni a lockdownt az oltatlanok számára, de ezzel kapcsolatban vasárnap még tárgyalni fog a regionális vezetőkkel.

 

Ausztriában a hétfőtől érvényes rendelkezések értelmében az oltatlan személyek nem léphetnek be az éttermekbe, hotelekbe, illetve az olyan rendezvényekre, ahol 25-nél több személy tartózkodik.

 

Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter pénteken bejelentette, hogy a kormány követelményt vezet be az egészségügyi dolgozók oltásával kapcsolatban. A miniszter nem pontosította, hogy ez pontosan mikor lép érvénybe.

 

Ausztriában az utóbbi hetekben nyugtalanítóan magas az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A helyi hivatalok pénteken 11 798 új fertőzöttről számoltak be.

 

Elengedhetetlenek a szigorúbb óvintézkedések

 

A kancellár és az egészségügyi miniszter is rámutatott arra, hogy az óvintézkedések szigorítása elkerülhetetlen annak érdekében, hogy a kórházakat ne árasszák el a covidos betegek. Jelenleg az intenzív osztályokon 437 covidos pácienst ápolnak.

 

A kormány akkor szerette volna bevezetni a lockdownt az oltatlanok számára, amikor az intenzív osztályon kezelt páciensek száma eléri a 600-at. Schallenberg azonban pénteken azt mondta, az intenzíven fekvő páciensek száma gyorsabban növekszik, mint ahogyan várták, ezért nem lenne észszerű arra várni, hogy mikor lépik át az adott határt.

 

Nyugat-Európában Ausztria rendelkezik az egyik legalacsonyabb átoltottsági szinttel. Teljes oltottsággal a lakosság 65 százaléka rendelkezik, míg a polgárok 67,8 százaléka legalább egy vakcinával be van oltva.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!