Nyitókép: minv.sk

 

Az egyre romló járványügyi helyzetre való tekintettel szigorítja a határátlépés feltételeit Ausztria. Jövő hétfőtől (november 22.) – az ingázók kivételével – a határátlépéskor nem lesz elégséges a negatív antigénteszt és az ellenanyag teszt, mindenképp negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk a beutazóknak.

 

Az ingázókra, munka miatt, tanulás miatt, családi okok miatt, élettárshoz Ausztriába utazókra továbbra is az ún. 3G szabály lesz érvényes – oltási igazolást, a fertőzésen való átesést bizonyító igazolást vagy negatív koronavírus-teszteredményt kell tudni felmutatni. Fontos változás, hogy az eddigi  7 nap helyett 72 órára rövidül a PCR-teszteredmény érvényessége, miközben az antigénteszt esetében 48-ról 24-re csökken az érvényességi idő.

 

Ahogy Ausztrián belül, úgy a határátlépésnél is csökken a covid-útlevél/igazolvány érvényessége – az eddigi 1 év helyett 9 hónapra. Erre az intézkedésre december 6-ig tartó átmeneti időszak érvényes.

 

 hirdetes_810x300  

Szerdán az osztrák hatóságok rekordmértékű napi új fertőzöttszámról számoltak be. Az elmúlt 24 órában 14.416 új fertőzöttet regisztráltak, ami a világjárvány kitörése óta a legmagasabb szám, és bőven meghaladja az elmúlt hét nap átlagát is, ami 12.164.

 

A hétnapos incidencia-szint 953,2-re nőtt 100 ezer főre vetítve – összehasonlításképp kedden még 919,4 volt ez a szám.

 

További 41 fő hunyt el Ausztriában a koronavírus-fertőzés miatt. Kórházban 2723 koronavírusos beteget ápolnak, 155-tel többet, mint kedden. Intenzív ellátásra 486 beteg szorul.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!