Artúr, Vince
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -5 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Ideiglenesen Kamala Harris az Egyesült Államok elnöke

Az elnökön rutinjellegű vastagbéltükrözést hajtanak végre.

Nyitókép: MTI/EPA/Abaca/Pool/Yuri Gripas

 

Joe Biden amerikai elnök átmenetileg Kamala Harris alelnökre ruházta át az elnöki jogköröket, mivel az elnökön rutinjellegű vastagbéltükrözést hajtanak végre – jelentette be pénteken a Fehér Ház.

 

Joe Biden elnök pénteken átadta a hatalmat Kamala Harris alelnöknek arra a rövid időre, amíg ő altatásban van egy rutin béltükrözés miatt. „Az alelnök ez idő alatt a nyugati szárnyban lévő irodájában fog dolgozni” – jelentette ki Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője.

 

Psaki újságíróknak adott nyilatkozatában megjegyezte, hogy ugyanezt az eljárást követték 2002-ben és 2007-ben, amikor George W. Bush akkori elnök ugyanezen az orvosi beavatkozáson esett át – írta a Cnbc.com.

 

A Fehér Ház közölte, hogy a péntek délutáni órákban nyilvánosan közzéteszi Biden vizsgálatának írásos összefoglalóját.

 

Az elnökön, aki szombaton ünnepli a 79. születésnapját, a vizsgálatot a Washington melletti Bethesdában, a Walter Reed katonai kórházban hajtják végre.

 

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője azt is közölte: mivel Joe Bidenen a beavatkozást altatásban hajtják végre, ezért az alkotmány értelmében erre az időtartamra az elnök az alelnökre ruházza át a jogköröket.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket