Nyitókép: krone.tv

 

Mintegy 40 ezer ember vett részt a tegnapi járványellenes tüntetésen Bécsben, amely azonban komoly erőszakba torkollott. Az összecsapásokban két rendőr könnyebben megsérült, többeket pedig egy ismeretlen eredetű folyadékkal öntöttek le. Egy tüntető ráadásul az egyik rendőrre támadva annak pisztolyáért nyúlt és megpróbálta eltulajdonítani azt – nyilatkozta Franz Eigner, a bécsi szövetségi rendőrség alkapitánya.

 

Eigner elmondta: a legveszélyesebb helyzetet egy lézer okozta, ami a terület felett köröző rendőrségi helikopter pilótáját vette célba. A „hármas” kategóriájú lézerszerkezetet Eigner „nagyon veszélyes”-nek minősítette.

 

Karl Nehammer szövetségi belügyminiszter megköszönte a rendőrség munkáját és aláhúzta: „a nyilvánvalóan felfokozott, agresszív hangulat ellenére” a helyzet nem csapott át nagyobb erőszakba, ami a kivonuló rendőri egységek higgadtságának köszönhető.

 hirdetes_300x300  

 

A hatóságok közlése szerint tegnap összesen 400 esetben tettek feljelentést, közülük 36 személy ellen büntetőeljárást is indítottak.

 

Krone

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!