Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Michael Probst

 

Németországban újabb rekordot döntött a napi azonosított koronavírus fertőzöttek száma. Az elmúlt nap 66 884-gyel nőtt az esetek száma, az esetszám hétnapos mozgóátlaga így átlépte a 400-at százezer lakosra vetítve. A vírus terjedése miatt több német tartomány szigorításokat helyezett kilátásba.

 

A német halálos áldozatok száma hamarosan meghaladja a 100 ezret, az elmúlt nap 334-en hunytak el a járvány miatt. Eddig összesen 99 768 emberéletet követelt a pandémia Németországban.

 

Egy hete még 53 ezer volt a napi fertőzésszám, a hétnapos incidenciaszint pedig 300. A mostani adatok a statisztikákat közzé tevő Robert Koch Intézet szerint egyértelműen a helyzet súlyosságára utalnak.

 

 hirdetes_300x300  

A járványhullám alakulása miatt valószínűleg több szigorításra kerül azokban a tartományokban is, ahol eddig csak a kötelező minimumot foganatosították. Brandenburgban az oltatlanok számára kijárási tilalmat írtak elő, csak létszükségleti cikkek (élelmiszer, gyógyszer) vásárlása céljából mehetnek vásárolni, éjszaka pedig nem is hagyhatják el az otthonukat. Több régióban törlik az adventi programokat. Egész Németország területén kötelező a tömegközlekedési eszközökön felmutatni valamelyik igazolást a 3G-ből (oltási, átesettségi igazolás vagy negatív teszt).

 

CTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!