Nyitókép forrása: SITA/Photo/Michael Probst

 

Körülbelül 40 ezer ember vonult utcára az osztrák városokban, hogy a járványkorlátozások és a kötelező koronavírus elleni oltás bevezetésének terve ellen tiltakozzon – közölte a DPA.

 

A legnagyobb megmozdulásokra Grazban került sor, ahol két eredetileg külön szervezett demonstráció forrt egybe a Kurier lap szerint. A helyi rendőrség szombaton délután arról tájékoztatott, hogy nagyjából harmincezres tömeg gyűlt össze az egyébként békésen zajló eseményen.

 

Klagenfurtban (Dél-Ausztia) a rendőrség becslése szerint 5-6 ezren tüntethettek, főleg a kötelező oltás ellen, de csak a résztvevők harmada viselte a kötelezően előírt FFP2-es maszkokat.

 

 hirdetes_300x300  

Sankt Pölten városában 3500-an demonstráltak, ez már kevésbé volt békés menet, 11 embert őrizetbe vett a rendőrség. Innsbruckban is zajlott tüntetés, bár kevésbé nagyméretű megmozdulások történtek.

 

Az osztrák kormány november 19-én jelentette be, hogy 2022. február 1-jétől az egész országban mindenki számára kötelező lesz a koronavírus elleni oltás felvétele. November 22-étől Ausztriában országos lezárás van érvényben, csak az alaptermékeket árusító üzletek vannak nyitva, kötelező az FFP2-es maszk viselése és két méteres távolságot kell tartani más emberektől. A múlt héten Bécsben zajlottak járványkorlátozások elleni tüntetések.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.