Nyitókép forrása: illusztráció/reuters

 

Több mint 700 szíriai, libanoni és egyiptomi illegális migránst szállított Szlovákián és Csehországon keresztül Ausztriába az a csempészbanda, amelynek tagjait az osztrák rendőrség a minap letartóztatta. 15 bűnözőn kattant a bilincs.

Minden migránstól 4-5 ezer eurót kértek „szolgáltatásaikért” cserébe, így több mint 2,5 millió euróra tettek szert. Ausztriába a Mistelbach-i határátkelőn keresztül jutottak. Többnyire személyautókban csempészték őket, amelyet Magyarországon és Ausztriában vásároltak. A migránsokat végül Bécs északi végében tették ki.

 

A migránsok a rendőrségnek azt vallották, hogy Németországba akartak eljutni, tovább akartak tehát utazni, néhányukért pedig rokonaik jöttek volna el Ausztriába.

 

A rendőrség október óta vizsgálódik az ügyben, november közepétől figyelték meg a gyanúsítottak autóit. Egy autóba 12-15 migránst zsúfoltak be. A legnagyobb „szállítmányt” november 16-án regisztrálták, akkor a szerb-magyar határról 25 személyautóval egyszerre 300 embert próbáltak bevinni Ausztriába. Akkor a hatóságoknak 14 autót sikerült feltartóztatniuk. A sofőrük megpróbáltak kereket oldani, az egyikük menekülés közben közúti balesetet okozott. A múlt csütörtökön pedig egy csempészt fogtak el, aki a magyar és az osztrák hatóságok elől is menekült.

 hirdetes_300x300  

 

A sofőröket hirdetéseken keresztül toborozták az értelmi szerzők Moldáviában, Ukrajnában, Üzbegisztánban és Lengyelországban. Havonta 2000-3000 eurót kaptak kézbe. Az osztrák rendőrség további bűnrészesek után kutat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!