Rajmund, Zelma
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -6 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Németország leendő kancellárja támogatja a kötelező oltást

Kiszivárgott információk szerint nem ismerne kegyelmet az oltottakkal szemben a szocdemek kancellárjelöltje

Nyitókép forrása: SITA/Frank Rumpenhorst/dpa via AP

 

A német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltje, Olaf Scholz, aki várhatóan a jövő héten veszi át hivatalosan is stafétát Angela Merkel leköszönő német kancellártól, támogatja a kötelező oltás bevetését és az oltatlanok kitiltását a nem létfontosságú üzletekből – írja a Reuters.

 

Scholz és Merkel együtt tárgyaltak a német tartományok vezetőivel a járványkezelésről (Scholz jelenleg is tagja a Merkel-kormánynak, ő a pénzügyminiszter). A megbeszélésről kiszivárgott információk szerint a szocdemek kancellárjelöltje kijelentette, hogy támogatna egy, a kötelező oltás bevezetéséről szóló, pártokon felül álló kezdeményezést, azzal, hogy az február végére átültethető lenne a gyakorlatba is.

 

Scholz állítólag amellett is érvelt, hogy a nem létfontosságú termékeket árusító üzletekben és bevásárlóközpontokban csak oltási igazolás ellenében léphessenek be a vásárlók.

 

A német Robert Koch Intézet aktuális adatai szerint az elmúlt héten 452 fölött jár Németországban a 100 ezer főre eső koronavírusfertőzöttek napi száma. Kedden 388 emberéletet követelt a járvány, ami március óta a legrosszabb adat.

 

Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket