Nyitókép forrása: Európai Parlament

 

Az Európai Parlament elfogadta Abir Al-Szahlani svéd EP-képviselő javaslatát, amely megkönnyítené az alacsony végzettségű és egyéni vállalkozó gazdasági bevándorlók EU-ba történő migrációját, és amely így nagyban hozzájárulna az európai munkavállalók bérének leszorításában – írja a Remix.news.

 

„Vonzóbbá kell tennünk a munkaerő-migránsok számára Európát”

 

– érvelt az EP-képviselő a parlamenti szavazás után. A javaslatot az EP 497 igen, 160 nem szavazat és 38 tartózkodás mellett  elfogadta az indítványt. Ez azt jelenti, hogy jogalkotási folyamat indulhat a munkaerőmigráció ösztönzése céljából.

 

A javaslat tartalmaz egy harmadik országokból érkezők számára fenntartott beléptetési programot, amely kifejezetten az alacsony és középfokú végzettséggel rendelkező munkavállalókat hozná helyzetbe, például azzal, hogy ötről három évre csökkentené a tartós uniós tartózkodási engedélyhez szükséges EU-ban töltött évek számát.

 hirdetes_300x300  

 

A szavazás után Al-Szahlani arról beszélt:

 

„Európa demográfiai és gazdasági kihívásokkal néz szembe. E kihívások kezeléséhez és Európa versenyképességének biztosításához munkaerő-bevándorlásra van szükség. Ez tény”

 

fogalmazott.

 

Al-Szahlani 1976-ban született Irakban. Svédországba Bulgáriából került. Az Egyesült Államok 2003-as iraki inváziója és Szaddam Huszein bukása után csatlakozott apjához Irakban, aki az Iraki Kommunista Párt korábbi tagja volt. 2007-ben a a Középpárt tanácsadója. 2013-ban az apja vezetésével működő Nemzeti Demokrata Szövetség által koordinált demokráciaprojektek könyveléséen hiányosságokat fedeztek fel, és csalás gyanújával, nyomozást indítottak ellene. Ma a Renew Europe európai parlamenti frakció tagja, tehát többek között a szlovák progresszívok kollégája…

 

rmx.com, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!