Nyitókép forrása: AP Photo/Olivier Matthys, Pool

 

Január közepére az Omikron-variáns válik domináns vírustörzzsé az EU-ban – jelentette ki az Európai Parlament strasbourgi ülésén Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

 

„A tudósok arra számítanak, hogy az Omikron január közepére válhat uralkodóvá az európai országokban. Jelenleg minden két-három napban megduplázódik az omikronos esetek száma”

 

fogalmazott az EB elnöke. Állítása szerint az EU „jól fel van készülve” a koronavírus új variánsa elleni harcra, uniós szinten a népesség 66,6 százaléka teljesen beoltottnak számít.

 

Von der Leyen annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az EU rendelkezik „elég erővel és eszközzel”, hogy legyőzze a kórt, ugyanakkor szomorúnak nevezte, hogy az idei karácsonyt is beárnyékolja a pandémia.

 hirdetes_300x300  

 

„A betegek emelkedő számát, a kórházakra nehezedő növekvő nyomást, és a halálos áldozatok számának növekedését láthatjuk”

 

mondta az EB elnöke, hozzátéve, hogy nyugtalanítja őt egy olyan új variáns megjelenése, amely nyilvánvalóan fertőzőképesebb, mint elődei. Kiemelte, hogy az „adatok szerint a harmadik adag oltás a legjobb védelem az új variáns ellen”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!