Nyitókép: ČTK

 

A koronavírus-fertőzés elleni védőoltások kötelezővé tétele mellett szállt síkra Miloš Zeman cseh államfő hagyományos karácsonyi beszédében.

 

Korábban kételyeit hangoztatta az ilyen kötelezettséggel szemben, de a járvány újabb és újabb hullámai láttán megváltoztatta a véleményét – mondta a televízió élő adásában közvetített ünnepi beszédében. Végül, mint mondta, Ausztria példája győzte meg, amely 2022 februárjától kötelezővé teszi a védőoltás felvételét.

 

 hirdetes_300x300  

„Meggyőződésem, hogy az a legegyszerűbb módja a járvány leküzdésének. Már egy sor betegség ellen kötelező a védőoltás nálunk. Semmi okunk arra, hogy ne vezessük be a koronavírus ellen is“

 

– folytatta. Jobb egy ilyen radikális intézkedés, mint tétlenül nézni, ahogyan Európában egymást váltják a járvány csillapodásának, majd fellángolásának időszakai – vélekedett.

 

Az elnök karácsonyi üzenete vegyes reakciókat váltott ki a cseh politikai életben. Petr Fiala miniszterelnök üdvözölte ugyan az elnök szavait az oltás fontosságáról, mint a válságból kivezető egyetlen útról, a kabinet azonban nem tervezi a kötelező oltás bevezetését. Sőt, kijelentette, hogy a 60 év felettiek számára a korábbi kormány által bevezetett kötelező oltást is el fogja törölni.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!