Nyitókép: AP Photo/Petr David Josek

 

Petr Fiala új cseh miniszterelnök kormánya szerdán javaslatot fogadott el arról, hogy egy évre befagyasztják az összes közjogi méltóság fizetését. Egyúttal jóváhagyták az élvonalban dolgozó alkalmazottak fizetésemelését – számolt be a Novinky.cz.

 

 „Úgy döntöttünk, hogy egy évre befagyasztjuk az összes közjogi méltóság fizetését. A munka- és szociális ügyi minisztérium már a törvényjavaslat előkészítésén dolgozik“

 

– jelentette ki Fiala a kormányülés után.

 hirdetes_810x300  

 

A fizetések befagyasztása az államfőre, szenátorokra, képviselőkre, kormánytagokra, az alkotmánybírókra és a többi bíróra, az Állami Számvevőszék vezetőségére, illetve a Cseh Nemzeti Bank tanácsának tagjaira is vonatkozik.

 

A politikusok fizetésének befagyasztását a megbízatási idejének vége előtt Fiala elődje, Andrej Babiš is javasolta, ám akkor a jelenlegi kormánytöbbség elutasította, mondván választások előtti populizmusról van szó.

 

Fiala kabinetje egyúttal az élvonalban dolgozó állami alkalmazottak fizetésemelését is jóváhagyta. Ez azt jelenti, hogy magasabb fizetésben részesülnek az egészségügyi dolgozók, rendőrök, katonák, tűzoltók, a szociális szolgáltatásban dolgozók és a regionális iskolák tanárai. Az állami hivatalnokok bére azonban nem változik.

 

Novinky.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!