Külügyek

Hivatalos: Ekkor tartják a magyarországi országgyűlési választásokat

Áder János kitűzte a választások és a népszavazás időpontját is

Nyitókép: körkép.sk

 

Áder János köztársasági elnök kitűzte a magyarországi országgyűlési választások időpontját, mellyel egy időben tartják meg a népszavazást a kormány a gyermekvédelmi népszavazás négy kérdéséről is.

 

Az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését. Az Alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását. E törvényi felhatalmazás alapján az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ára tűzöm ki.

 

fogalmaz Áder János közleményében, melyet a Köztársasági Elnöki Hivatal tett közzé.

 

A hivatalos kampányidőszak február 12-én indul el, az ezt követő 50 napban a pártoknak és jelölteknek az általánosnál is nagyobb szabadsága lesz kampánytevékenységekre, amihez a hivatalos jelöltek és jelölőszervezetek állami forrásokat is kapnak.

 

Arról is döntött a köztársasági elnök, hogy ugyanezen a napon lesz a népszavazás a kormány a gyermekvédelmi népszavazás négy kérdéséről is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket