Nyitókép: SITA/AP

 

Franciaországban február 2-tól fokozatosan feloldják a járványellenes óvintézkedéseket, mivel az országban folyamatosan javul a helyzet – jelentette be csütörtökön Jean Castex francia kormányfő.

 

Franciaországban kedden rekordmennyiségű, 464 769 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. Ennek ellenére Castex szerint az oltási igazolvány – amelyet hétfőtől az éttermekben, mozikban és más nyilvános helyeken is fel kell majd mutatni – lehetővé teszi a tavaly decemberben bevezetett szigorú óvintézkedések enyhítését.

 

 hirdetes_300x300  

Február 2-tól megszüntetik a létszámkorlátozást a koncerttermekben, sportmérkőzéseken és egyéb más rendezvényeken.

 

Az otthoni munkavégzés már nem lesz kötelező, kint pedig nem kell szájmaszkot hordani.

 

Az enyhítés második fázisában, azaz február 16-tól ismét megnyithatnak az éjszakai klubok, mindemellett újra engedélyezett lesz állójegyeket vásárolni a koncertekre és a sporteseményekre. Ettől a naptól kezdve újra lehetőség lesz az étel- és italfogyasztásra a stadionokban, mozikban és a tömegközlekedésben.

 

Korábban negatív teszteredménnyel is meg lehetett szerezni az egészségügyi igazolványt, a kormány azonban azzal a céllal megszüntette ezt a lehetőséget, hogy az emberek beoltassák magukat a koronavírus ellen. Castex elmondása szerint a koronavírus elleni vakcina első adagját eddig a franciák 93 százaléka kapta meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!