Nyitókép: Honvedelem/Hmzrinyi

 

A déli határt védő rendőröknek és katonáknak már nem csak a nagy nyomással, hanem az egyre terjedő erőszakkal is számolniuk kell. A migránsok ugyanis rendszeresen rátámadnak a hatóságokra. Az illegális bevándorlók botokkal, kövekkel dobálják meg a hatóságokat, de az sem ritka, hogy a magukkal hozott létrát is arra használják, hogy kárt tegyenek a rendőrség autóiban.

 

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban elmondta: el kell gondolkodni a határvédelem átalakításán.

 

„Azt gondolom, hogy új erőket kell bevonnunk, mert a közbiztonság ezt követeli meg, (…) a rendőreink teherbíró képessége is ezt követeli meg, hogy minél kevesebb legyen az ország más részeiből odavezényelt rendőr és minél több olyan fegyveresünk legyen, akit kifejezetten a határvédelem céljából alkalmazunk.”

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá a kormányfő. Orbán arról is beszélt, hogy 2021-ben az előző évhez képest a háromszorosára nőtt a nyomás. Ez a növekedés pedig idén is folytatódik:

 

„Tehát a migráció mint fenyegetés és veszély velünk él és marad majd a következő években is, ezért meg kell erősíteni és át kell alakítani a határvédelem rendszerét.”

 

Hirado

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.