Nyitókép: Tracey Ferguson photo via AP

 

Az amerikai Boston városában található kórházban elutasították a szívtranszplantáció elvégzését annak a páciensnek, aki nem volt beoltva a koronavírus ellen.

 

A Brigham and Women’s Hospital bosztoni kórház szóvivője állásfoglalásában megerősítette, a transzplantált szervek befogadóitól koronavírus elleni oltást kérnek.

 

 hirdetes_810x300  

David Ferguson, a páciens édesapja a CNN és az ABC televízióban mesélt arról, hogy 31 éves fia a halál küszöbén állva vár szívtranszplantációra.

 

A 31 éves férfi a bosztoni kórház várólistáján volt, ám elutasította a covid elleni oltást.

 

„A vakcina ellentétes az alapelveivel, nem hisz benne. Mivel a fiam nem akarta felvenni az oltást, kihúzták őt a szívtranszplantációra várók listájáról“

 

– mesélte az édesapa.

 

 

Arthur Caplan, a New York-i Egyetem orvosi etikára specializálódott szakembere szerint az immunrendszer bármilyen transzplantációs műtét után rendkívül el van fojtva, és egy covid akár meg is ölheti a beteget. A szervek rendkívül értékesek, ezért nem adják oda olyanoknak, akiknek kevés az esélyük a túlélésre. Egy oltottnak nagyobb esélye van arra, hogy túléli a műtétet. Éppen emiatt nem sorolják be az oltatlanokat a várólistára.

 

Az édesapa tiszteletben tartja a fia döntését, ezért más kórházba fogja áthelyeztetni, az idejük azonban egyre gyorsabban fogy.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!