Nyitókép: Getty Images

 

Oroszország nemcsak katonákat és hadi technikát összpontosít az ukrán határ közelében, hanem transzfúzióhoz szükséges vérkészletet és további egészségügyi felszereléseket is – számolt be a Reuters hírügynökségnek három, nevét elhallgatni kívánó személy az amerikai adminisztrációs közegből.

 

A Pentagon már korábban is megerősítette, hogy az orosz katonai egységek egészségügyi felszerelést halmoztak fel az ukrán határ közelében. A vérkészletet a sérült katonákon elvégzett vérátömlesztéshez használnák fel egy esetleges háború esetén.

 

 hirdetes_810x300  

Az orosz védelmi miniszter a felfedezéssel kapcsolatban nem adott közvetlen választ a Reuters hírügynökség kérdéseire.

 

A három említett amerikai nem szerette volna pontosítani, hogy az Egyesült Államok mikor regisztrálta a vérkészlet áthelyezését az ukrán határ közelébe. Közülük ketten azonban azt mondták, hogy erre az elmúlt hetekben került sor.

 

Oroszország az elmúlt hetekben mintegy százezer katonát vonultatott fel az ukrán határ közelében. A Nyugat szerint ez annak a jele, hogy Oroszország Ukrajna megtámadására készül, amit Moszkva elutasít. Az Egyesült Államok és a szövetségesei azonban azzal fenyegették meg Oroszországot, hogy amennyiben megtámadja Ukrajnát, kemény szankciókat vezetnek be ellenük.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!