Nyitókép: Václav Šálek/ČTK

 

A Csehországban tomboló szélviharnak már megvan az első halálos áldozata. A férfi a Kladno melletti ipari telephelyen vesztette életét azután, hogy az orkán erejű szél által ledöntött ötméteres fal rázuhant.

 

A kidőlt fák és letöredezett ágak miatt több vasútvonalon is le kellett állítani a forgalmat, beleértve a Brünn és Pozsony közötti szakaszt is – tájékoztatott a TN.cz hírportál.

 

 hirdetes_300x300  

A Csehország és Szlovákia közötti vasúti közlekedést a Břeclav mellett leszakadt vezeték is gátolja. A baleset miatt a Budapestről Prágába tartó nemzetközi gyorsvonat is elakadt, amelyen nagyjából 70 utas tartózkodik. A terepre való tekintettel az utasokat nem vihetik el pótbuszokkal a helyszínről, így meg kell várniuk, amíg a szerelvényt elvontatják.

 

​ A cseh Vasúti Igazgatási Szerv közlése szerint a tűzoltókat csaknem 40 helyre riasztották, ugyanis az orkán erejű szél által kicsavart fák rengeteg helyen gátolták a vasúti közlekedést.

 

Morvaroszágban, a Chornice és Dzbel közötti vasúti szakaszon egy vonat megállt egy kidőlt fa előtt, amire ezt követően egy másik fa is rázuhant. Sérülés, szerencsére, nem történt.

 

A tűzoltókat Csehország-szerte ezernél is több esethez riasztották, elsősorban letört ágak, kicsavart fák és megrongált háztetők miatt. Az országban mintegy 53 ezer háztartás maradt áram nélkül. A síközpontokban a felvonók működését is leállították.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.