Nyitókép: Twitter

 

Péntektől ismét megnyitja kapuit a turisták előtt Indonézia egyik leglátogatottabb sziegete, Bali. Tavaly októbertől csak néhány kiválasztott ország polgára látogathatott a szigetre.

 

Az októberi újranyitás nagyjából két tucat országot érintett, beleértve Japánt és Új-Zélandot. Mivel Balin a nemzetközi reptér a járvány miatt korlátozott üzemmódban működött, ezért a turistáknak a jakartai reptereket, illetve a Manado városában található repteret kellett igénybe venniük. A turistáknak az oltás mellett kötelezően tíznapos karantént kellett abszolválniuk.

 

 hirdetes_300x300  

Február 4-től a szigetre látogathatók már a közvetlen, illetve az összekötő nemzetközi járatokat is igénybe vehetik. A koronavírus ellen beoltott turistáknak az érkezés után öt- vagy hétnapos karanténba kell vonulniuk, attól függően, hogy teljes oltottsággal rendelkeznek-e vagy sem.

 

Az indonéz hivatalok azután döntöttek a sziget elérthetővé tétele mellett, miután a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése stabilizálódott, a fertőzés terjedését pedig sikerült ellenőrzés alá vonniuk.

 

A szigorú határzár megsemmisítően hatott a sziget gazdaságára, amely nagymértékben függ az idegenforgalomból származó bevételekből. Időközben sok helyi szálloda és üzlet zárta be a kapuit.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!