Kornél, Soma
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 21 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

„A várakozásnak vége” – Ausztrália két év után megnyitotta határait a turisták előtt

Ausztráliában a járvány kitörését követően, 2020 márciusában a világ legszigorúbb határzárát vezették be.

Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Csaknem kétévi, a koronavírus-járvány miatt elrendelt zárlat után Ausztrália hétfőn megnyitotta határait a teljesen beoltott turisták és az üzleti célból érkezők előtt, a nap folyamán mintegy 56 járatot várnak az ország repülőterei.

 

A várakozásnak vége” – jelentette ki Melbourne nemzetközi repülőterén Scott Morrison miniszterelnök, hozzátéve, hogy máris több mint 1,2 millió vízumot állítottak ki.

 

Az érkezőkre ugyanakkor továbbra is eltérő karanténintézkedések várnak, az egyes ausztrál államok pedig maximálták a beutazók lehetséges számát. Karen Andrews belügyminiszter azt mondta, az utazók oltási státuszát még érkezés előtt ellenőrzik.

 

Ausztráliában a járvány kitörését követően, 2020 márciusában a világ legszigorúbb határzárát vezették be. Részben ennek köszönhetően sikerült viszonylag alacsonyan tartani a fertőzöttek és a halálozások számát, azonban óriási munkaerőhiány keletkezett, és az idegenforgalom is megszenvedte ezt az időszakot.

 

Philippa Harrison, az ország turisztikai hivatalának vezetője üdvözölte a határok megnyitását, és azt mondta, két évbe telhet, mire a turizmus visszatér a járvány előtti szintre.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket