Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Csaknem kétévi, a koronavírus-járvány miatt elrendelt zárlat után Ausztrália hétfőn megnyitotta határait a teljesen beoltott turisták és az üzleti célból érkezők előtt, a nap folyamán mintegy 56 járatot várnak az ország repülőterei.

 

A várakozásnak vége” – jelentette ki Melbourne nemzetközi repülőterén Scott Morrison miniszterelnök, hozzátéve, hogy máris több mint 1,2 millió vízumot állítottak ki.

 

 hirdetes_300x300  

Az érkezőkre ugyanakkor továbbra is eltérő karanténintézkedések várnak, az egyes ausztrál államok pedig maximálták a beutazók lehetséges számát. Karen Andrews belügyminiszter azt mondta, az utazók oltási státuszát még érkezés előtt ellenőrzik.

 

Ausztráliában a járvány kitörését követően, 2020 márciusában a világ legszigorúbb határzárát vezették be. Részben ennek köszönhetően sikerült viszonylag alacsonyan tartani a fertőzöttek és a halálozások számát, azonban óriási munkaerőhiány keletkezett, és az idegenforgalom is megszenvedte ezt az időszakot.

 

Philippa Harrison, az ország turisztikai hivatalának vezetője üdvözölte a határok megnyitását, és azt mondta, két évbe telhet, mire a turizmus visszatér a járvány előtti szintre.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!