Nyitókép: Andrei Gorshkov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök jóváhagyta, hogy az Ukrajna elleni harcokba külföldi önkéntesek is bekapcsolódjanak Oroszország oldalán. A Kreml ura egyúttal abba is beleegyezett, hogy a zsákmányul ejtett nyugati rakétarendszereket átadják a donyecki és a luhanszki régió szeparatistáinak.

 

„Ha azt látjuk, hogy az emberek önként és nem pénzért akarnak odamenni segíteni azoknak, akik Donbaszban (Kelet-Ukrajnában) élnek, akkor támogatnunk kell őket a harci zónában”

 

– idézte az AFP ügynökség Putyint.

 hirdetes_300x300  

 

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint a Közel-Keleten 16 ezer önkéntes vár arra, hogy harcba szálljon Oroszország oldalán. A miniszter szerint sok kérelem azoktól az emberektől érkezett, akik már harcoltak Oroszország oldalán az Iszlám Állam ellen.

 

A Biztonsági Tanács ülésén az orosz védelmi tárca vezetője azt javasolta, hogy az Egyesült Államokban gyártott Javelin és Stinger páncéltörő rendszereket adják át a donbaszi egységeknek. Az orosz elnök támogatta a javaslatot.

 

„Természetesen támogatom azt a lehetőséget, hogy az orosz kézbe került, Nyugaton gyártott rakétarendszereket átadjuk a luhanszki és a donyecki katonai egységeknek“

 

– jelentette ki Putyin.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!