Nyitókép: AP Photo

 

Több erős robbanást jelentettek péntek reggel a nyugat-ukrajnai Lviv (Lemberg) térségéből.

 

A város polgármestere, Andrij Szadovij a Facebookon azt közölte, hogy orosz rakéták csapódtak be a városközponttól mintegy hat kilométerre található nemzetközi repülőtér közelében, ám magát a repülőteret közvetlenül nem érte támadás.

 

 hirdetes_300x300  

Ukrán kormányzati források nem tudnak esetleges áldozatokról.

 

Helyszíni tudósítások, egyebek között az Ukraina 24 televízió – amely három robbanásról számolt be – Telegramra feltett képsorai szerint a távolban felszálló füstoszlopot lehetett látni, és a város térségében több helyen megszólaltak a légvédelmi szirénák.

 

 

Műholdfelvételek szerint Odessza felé tart az orosz hadiflotta

 

Műholdfelvételek tanúsága szerint legalább 14 orosz hadihajó tart a Fekete-tengeren Odessza felé, ami arra utalhat, hogy az orosz hadiflotta újabb támadást tervez Ukrajna déli partvidéke ellen.

 

Az ukrán hadsereg már hetekkel ezelőtt barikádokat emelt az ország egyik legjelentősebb városa környékén, ahol az ukrán hadiflotta túlnyomó része állomásozik – számolt be a német Bild Online csütörtök este.

 

A jelentések szerint már szerdán orosz hadihajók érkeztek a térségbe, amelyekről rakétatüzet nyitottak két kisebb településre. „Nagy távolságból jelentős mennyiségű rakétát lőttek ki” – idézte az ARD német rádió Anton Herascsenkót, az ukrán belügyminisztérium katonai tanácsadóját.

 

BBC, Sky News, TASR, hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!