Külügyek

Több száz, az ukrajnai háború elől menekülő transzneműt fordítottak vissza az ukrán határon

A útlevelükben még mindig a biológiai, férfi születési nevük és nemük szerepel.

Nyitókép: AP Photo/Markus Schreiber

 

Több száz, az ukrajnai háború elől menekülő transznemű nőt fordítottak vissza az ukrán határon, mivel útlevelükben még mindig a biológiai, férfi születési nevük és nemük szerepel – tájékoztatott a BCC a helyi jótékonysági szervezetekre hivatkozva.

 

Az útlevélben szereplő nem és név megváltoztatása hosszadalmas, több pszichiátriai vizsgálatot is magában foglaló eljárást igényel, ezért az ország transznemű lakosságának nagy része nem csinálja végig a procedúrát.

 

A jelenlegi szabályok azonban megtiltják a 18 és 60 év közötti, besorozható ukrán férfiaknak, hogy elhagyják az országot, így azokat, akiknek az útlevelében a nemnél „férfi” szerepel, nem engedik át a határon.

 

Ukrajna egyik legfontosabb transznemű jótékonysági szervezetének becslése szerint több száz transznemű próbál elmenekülni az országból, de az általuk megkeresett személyek 90 százaléka eddig nem járt sikerrel.

 

Teraz.sk, BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Attila Sz
2022. Már. 22. 12:50

Nos hölgyeim, akarom mondani uraim fel a tűsarkúkat-fegyverbe és mehettek a frontra....Zelinskij fő transzcica majd adja az utasítást Lengyelországból az USA-i nagykövetség sajtoszobàjàból, hogy hogyan kell lehajolnotok ha jön az Orosz medve

Ildikó
2022. Már. 24. 09:00

mèg szèp!!!!Az èletrevaló fèrfiakat a ripacs golyófogónak hasznàlja,ezeket meg menteni kellene???A nagy lompost nekik

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket