Nyitókép: Paweł Supernak/PAP

 

A vezető lengyel lap, a Gazeta Wyborcza varsói kormányzati forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy Mariusz Blaszczak honvédelmi miniszter nem megy el a visegrádi országok védelmi vezetőinek budapesti találkozójára.

 

„Nem ismerem a miniszter terveit, de ami ma a visegrádi csoport körül történik, nem tölt el optimizmussal a következő hónapokra nézve.”

 

idézi a Gazeta az IAR sajtóügynökség nyomán Wojciech Skurkiewicz védelmi miniszterhelyettest.

 

 hirdetes_300x300  

Múlt pénteken a cseh védelmi miniszter közölte, hogy a magyar kormány Oroszországot illetve Ukrajnát érintő politikája miatt kihagyja a budapesti V4-találkozót. Jana Černochová a Twitteren azt írta:

 

„Mindig is támogattam a V4-eket, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér.”

 

Az elmúlt napokban több vezető lengyel politikus bírálta a magyar álláspontot az oroszok által indított háború ügyében. Jarosław Kaczyński, a kormánypárt Jog és Igazságosság elnöke közölte, hogy „nem boldog” Budapest háborúval kapcsolatos álláspontjától. Andrzej Duda elnök nemrég lemondta a találkozóját Áder Jánossal.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.