Nyitókép: Turkish Presidency via AP/Picture Alliance

 

A kedd reggel Isztambulban elkezdődött orosz–ukrán béketárgyalások szünetében megszólalt a két delegáció egy-egy tagja arról, miként haladnak az egyeztetések – írja a Kárpáti Igaz Szó.

 

Ukrán részről Mihajlo Podoljak, az elnöki iroda tanácsadója leszögezte: országa számára az a legfontosabb, hogy valós nemzetközi garanciák szülessenek Ukrajna biztonsági berendezkedésének tárgyában.

 

Ukrajna szintén fontosnak tartja a humanitárius kérdések gyors kezelését, mert az életeket menthet. Podoljak szerint az is a háború eszkalációjához vezet, hogy mindkét oldalon hallani olyan felvetéseket, amelyek a másik nemzet megsemmisítésére irányulnak. Szerinte ezek csak a konfliktus felerősödésére szolgálnak és nem viszik előre a megegyezés szándékát. A kijevi delegáció tagja elítélte a háborús bűncselekményeket is.

 hirdetes_300x300  

 

Orosz oldalról Vlagyimir Megyinszkij szólalt meg Isztambulban a sajtó előtt. Felháborodását fejezte ki azon videó miatt, melyen ukrán katonák lábon lövik a foglyul ejtett fiatal orosz katonákat. Az esetek kivizsgálását követelte. Arról is szólt, hogy később, az egyeztetések végeztével a felek közös nyilatkozattal állhatnak elő.

 

Kiszo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!