Emese, Sarolta
  • HUF: 402.59
  • USD: 1.04
  • 20 °C
  • 30 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Drónvideón a mariupoli pusztítás. Az oroszok a civilek között keresik az Azov-zászlóalj tagjait

A lakóházak 90 százalékát rommá lőtték

Nyitókép forrása: SITA/Maxar Technologies via AP

 

A Russia Today drónvideón tette közzé a nagyjából félmilliós ukrajnai kikötőváros, Mariupol jelenlegi látképét, ami több mint lesújtó: rommá lőtt, feketére perzselődött lakóépületek, roncsok, kihalt utcák, teljesen tönkrement polgári infrastruktúrák.

 

Mariupolban folytak az orosz-ukrán háború talán legbrutálisabb harcai. A városvezetés szerint a lakóépületek 80-90 százaléka ma már csak rom, az anyagi kár 10 milliárd dollárra tehető.

 

 

A városban 160 ezer civil rekedt, a kiürítés akadozva és lassan zajlik. Törökország szombaton felajánlotta, hogy hajókkal támogatja meg az evakuációt. Becslések szerint legkevesebb 5000 polgári áldozata van a véres városi harcoknak.

 

A mariupoli civilek többségét Zaporozzsija városa felé menekítik, a Reuters beszámolója szerint útközben azonban az oroszok elkülönítik a férfiakat, meztelenre vetkőztetik őket, és tetoválásokat vagy más jeleket keresnek, ami alapján kideríthető, az illető tagja-e a neonáci Azov-zászlóaljnak, amely eddig igen eredményesen és sok orosz veszteséget okozva védte a várost. A konvojokat ráadásul nem egyszer, hanem akár másfél tucatszor is ellenőrzik az oroszok katonák.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket