Nyitókép: Hír TV

 

 „Nincs Európában még egy olyan nép, amely ilyen hosszú idő óta kormányon lévő politikai közösségnek akkora bizalmat tudna adni, mint amit most mi kaptunk a magyaroktól. Nagyon sokat kell dolgoznunk a következő években, hogy ezt megháláljuk” – mondta Orbán Viktor a Hír TV-nek adott exkluzív interjújában. Bayer Zsolt kérdésére, hogy a Fidesz újabb győzelme visszavonhatatlanul visszaigazolta-e az elmúlt 12 év kormányzati politikáját, a kormányfő jelezte, a politikában nincs olyan, hogy visszavonhatatlan.

 

Azt mondta, hétfőn délben már tart egy kormányülést, reggel pedig azon gondolkodik, mi a következő teendő, de egyelőre örül, mert a Fidesz úgy nyert, ahogy senki sem gondolta.

 

„Hiába a sok modern technika, mérések, fókuszcsoportok, ilyen politikai okoskodás, azért a választás legmélyén mégiscsak egy misztérium van. Fölkerekedik Magyarország esetében hatmillió ember, és elmegy, hogy kialakítson egy közös döntést. És ebből a hatmillió akaratból a végén összeáll egy nagy közös akarat. És ezt senki sem tudja megjósolni, hogy mi lesz, meg hogy lesz… a Jóistenen kívül”

 

 hirdetes_300x300  

– fogalmazott a miniszterelnök.

 

Orbán Viktor azt mondta, az elmúlt 30 évben megtanulta, hogy a győzelemért meg kell dolgozni, ezért külön megköszönte annak a több mint százezer önkéntesnek a munkáját, aki azt segítette, hogy vasárnap amikor fölkiáltanak, akkor ne Barabás legyen a végeredmény.

 

A kormányfő szerint ötödik kormányzásával újabb esélyt kapott az ország:

 

„Azt szeretnénk, ha az unokáink büszkék lennének arra, amit mi leteszünk az asztalra, és olyan unokákat szeretnénk nevelni, akikre majd büszkék lehetnek az ő unokáik, és ez így fog menni, amíg világ a világ. Erről szólt ez a mai választás, ez volt benne a misztérium”.

 

A kormányfő egyetértett Bayer Zsolttal abban, hogy – az ellenzék, Brüsszel és Washington álláspontjával ellentétben – a választás azt is igazolta, hogy a jövő a nemzeti reneszánszé.

 

„Nem kell nekünk birodalmakhoz kapcsolódnunk, vagy oda betagozódnunk, nem jön ki abból nekünk semmi jó, és még ha valami jó ki is jönne, akkor sem éreznénk jól magunkat a bőrünkben, hiszen szabadságszerető, a független Magyarországba szerelmes magyarok vagyunk”

 

 – fogalmazott a kormányfő.

 

Orbán Viktor szerint Európában kétségkívül nagy a vita erről, de Közép-Európa és a Fidesz győzelme reményt ad az európai patrióták számára, hogy a hazaszeretet az nem a múlthoz, hanem a jövőhöz tartozik. Szerinte azok a nemzetek, amelyek nem jöttek rá, hogy erős kormányok, erős vezetők kellenek, nem nagyon tudnak válaszolni a modern kor kihívásaira, csak bukdácsolnak.

 

A kormányfő nagyon fontosnak, történelmileg beágyazottnak nevezte, hogy a magyarok összetartanak, ezt várják el a vezetőiktől, a politikusoktól is, ezért akár a hibáikat is megbocsátják.

 

Hír TV/Mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.