Nyitókép: SITA/AP Photo/Petros Giannakouris

 

Az orosz katonák megsemmisítették a Kijev melletti Vozel településen található Jézus Legszentebb Szívének szemináriumát, ahonnan azt a kelyhet és szentségtartót is eltulajdonították, amelyet II. János Pál pápa 2001-es ukrajnai látogatása során használt. A hírt Vitalij Krivickij, a kijev-zsitomiri egyházmegye püspöke közölte.

 

 „Megjöttek az oroszok a nehéz technikával, és mindent elvittek a szemináriumból, amit csak lehetett – klimatizációkat, mosógépeket, számítógépeket, Wi-Fi routereket, konyhai felszereléseket, sőt még a rektorunk kedvenc sportcipőjét is, amiben futni járt“

 

– sorolta Krivickij, hozzátéve, hogy az orosz katonák liturgiai tárgyakat is elloptak, köztük azt a kelyhet és szentségtartót, amit még II. János Pál pápa használt.

 

 hirdetes_300x300  

Az orosz katonák távozásával a papnevelő intézet teljesen megsemmisült, viszont a támadásnak nem voltak halálos áldozatai.

 

„Nincs se vizünk, se villanyunk, se gázunk. A diákok és a szeminárium vezetősége már visszatért, és férfiak egy csoportja is ideköltözött hozzánk, hogy segítsenek a szeminárium rekonstrukciójában“

 

– mondta a püspök.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!