Nyitókép: AP Photo/Matt Dunham

 

Oroszország megtiltotta az ország területére való belépést Boris Johnson brit kormányfőnek. A tiltás Liz Truss brit külügyminiszterre, Ben Wallace védelmi miniszterre és a brit kormány további tíz tagjára is vonatkozik – jelentette be szombaton az orosz külügyi tárca.

 

 „Ezt a lépést arra a féktelen információs és politikai kampányra válaszul hoztuk meg, melynek célja Oroszország nemzetközi elszigetelése… és az orosz gazdaság megfojtása“

 

– szerepel az orosz külügy tájékoztatásában.

 

 hirdetes_810x300  

Az orosz külügyminisztérium szerint London példátlan ellenséges lépéseket tesz Moszkva ellen. Többek között ide sorolhatók a vezető orosz tisztviselők ellen elfogadott szankciók, illetve Kijev halálos fegyverekkel történő ellátása. A tárca közlése szerint az országból kitiltott brit tisztségviselők listáját a közeljövőben még bővíteni fogják.

 

Johnson az ukrajnai háború kitörése óta megalkuvást nem tűrő álláspontot képvisel Oroszországgal kapcsolatban, és más nyugati szövetségesekkel együttműködve a Kreml elleni szankciós nyomás fokozását és az Ukrajnának nyújtott katonai segítségnyújtást szorgalmazza.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!