Nyitókép forrása: twitter/Mike Right

 

Néhány nappal ezelőtt süllyedt el az oroszok fekete-tengeri zászlós hajója, a Moszkva. Az oroszok azon magyarázata, hogy viharba került a hajó fedélzetén robbanás történt, aligha valószínű forgatókönyv. Ám az igazsághoz nem kerültünk közelebb a hétfőn kiszivárgó felvételekkel sem.

 

Ukrajna állítása szerint két Neptun szárnyas rakétával süllyesztették el a hajót. Az RK-360 Neptun ukrán gyártmányú hajóelhárító cirkálórakéta, amelynek fejlesztését a 2014-es orosz annexió után kezdték el, és 2021 márciusában rendszeresítették az ukrán haditengerészetnél. Hatótávolsága vitatott, nagyjából 280 kilométerre becsülik.

 

Az oroszok azonban tagadják, hogy a Neptunnal süllyesztették volna el a Moszkvát. A kiszivárgott felvételeken látható a Moszkva félig oldalára dőlve, de az nem derül ki, hogy külső lövedék okozta a hajó sérülését, vagy belülről robbant fel, ahogy azt az oroszok állítják.

 

 hirdetes_300x300  

A Moszkva elsüllyesztése körül is hatalmas információs csata alakult ki. Az oroszok állítják, a legénység egy tagja veszett oda a robbanásban, a nyugati sajtóban az ukránok változatát erőltetik, miszerint nagy veszteségek voltak. Kétséges, hogy valaha kiderül, mi történt valójában az orosz rombolóval.

 

 

 

Forrás: hisutton.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!