Nyitókép: Jan Wlodarczyk/Alamy

 

Velencében hamarosan foglalási rendszert vezetnek be azoknak a turistáknak, akik a város történelmi részét szeretnék meglátogatni. A magisztrátus abban bízik, hogy ezzel a lépéssel képesek lesznek menedzselni a városba látogató turisták számát. A hírt Simone Venturini szociális ügyekért, turizmusért, egészségügyért és gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármester közölte.

 

Az ingyenes regisztrációs rendszer elindításának időpontját a város az elkövetkezendő hetekben fogja bejelenteni. Venturini egyúttal azt is közölte, hogy jövő évtől a turistáknak Velence egyes részeinek meglátogatásához belépőjegyet kell vásárolniuk.

 

A város azért folyamodott ehhez a lépéshez, mert húsvétkor több ezer turista tartózkodott a városban, és a népszerű nevezetességek előtt hosszú sorok alakultak ki.

 hirdetes_300x300  

 

A belépőt azoknak a turistáknak kell majd megvásárolniuk, akik egy napra látogatnak a városba. A helyi lakosoknak és a Velencében elszállásolt turistáknak nem lesz szükségük belépőre. A La Nuova Venezia helyi napilap szerint a látogatók számának felső határa nem lesz korlátozva, viszont a negyvenezredik belépés után a belépő ára magasabb lesz, és akár a tíz eurót is elérheti, ami a potenciális turistákat visszatarthatja a város meglátogatásától.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!