Nyitókép: Getty Images

 

Csütörtöktől a pozsonyi reptér utasainak és látogatóinak sem kell reszpirátorral, szájmaszkkal vagy kendővel eltakarniuk a felső légúti szerveiket. Az enyhítés az indulásra és az érkezésre, valamint a hozzátartozók reptérre való kikísérésére és felvételére is vonatkozik.

 

„Szlovákiába érkezésekor a repülőgép fedélzetén is megszűnik a reszpirátorviselés, viszont némelyik légitársaság továbbra is kérheti a reszpirátor felhelyezését“

 

– tájékoztatott a pozsonyi reptér a közösségi oldalán.

 

Például a Ryanair ír fapados légitársaság továbbra is megköveteli a gépei fedélzetén a reszpirátor viselését.

 hirdetes_810x300  

 

A Smartwings légitársaság már bejelentette, hogy a Szlovákiából induló és a Szlovákiába tartó járatain nem kell reszpirátort viselniük az utasaiknak. Ez azt jelenti, hogy azoknak az utasoknak, akik a Smartwingsszel utaznak Dubajba, Rodosz szigetére (május 31-től), Antalyába, Heraklionba (Kréta szigete), Korfura, Zakynthosra, Burgaszba, Larnakába vagy Mallorcába, azoknak már sem szájmaszkot, sem reszpirátort nem kell felhelyezniük.

 

A Smartwings egyúttal hozzátette: az ügyfeleik egészsége és biztonsága a legfőbb prioritás, ezért továbbra is ajánlják a száj és az orr eltakarását a gépeik fedélzetén.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.