Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Virginia Mayo

 

Egyes NATO-szövetségesek elhúzódó ukrajnai háborút akarnak, hogy minél jobban meggyengítsék Oroszországot – jelentette ki szerdán Mevlüt Csavusoglu török külügyminiszter a CNN Turk-nek adott interjúban, anélkül, hogy pontosította, mely NATO-országokról lehet szó.

 

„Azt akarják, hogy Oroszország gyengüljön” – fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy az ukrán-orosz tárgyalások a múlt hónapban megakadtak.

 

Bár Törökország Ukrajnának adott el Bayraktar török harcidrónokat, amelyek jelentős károkat okoztak az orosz haderőnek az invázió első hulláma idején, Ankara alapvetően a háború minél hamarabbi lezárásában érdekelt. Gabonaellátásnak 85 százalékát Oroszországból és Ukrajnából vásárolja – jelenleg pedig vagy a háború vagy a szankciók miatt egyik forráshoz sem fér hozzá.

 

 hirdetes_300x300  

Törökország eddig kétszer adott otthont az orosz-ukrán béketárgyalásoknak, március 10-én és március 29-én. A második után az megállapodás született, hogy online formában folytatják a tárgyalásokat, érdemi tárgyalásokra végül nem került sor, és elkezdődött az orosz csapatösszevonás Kelet-Ukrajna határainál.

 

ndtv.com

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.