Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Andrew Harnik

 

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai Kongresszust további 33 milliárd eurós támogatás megszavazására kérte Ukrajna javára. Az amerikai elnök elmondása szerint „nem olcsó” megoldás, de Washinton nem nézheti tétlenül „az orosz agresszió állatiasságát”. Biden átadná Kijevnek az orosz oligarchák befagyasztott vagyonát is.

 

Az elnök hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok nem támadja meg Oroszországot Moszkva „aggodalmat keltő retorikája” ellenére sem. Ugyanakkor kijelentette, hogy minden orosz tankra 10 olyan páncéltörő rendszer jut, amelyet az USA adott át Kijevnek.

 

„Nem támadjuk Oroszországot. Segítjük Ukrajnát, hogy megvédje magát az orosz agressziótól, és ahogy az orosz elnök, Putyin az brutális invázió megindását eldöntötte, úgy véget is vethet neki”

 

mondta Biden.

 hirdetes_300x300  

 

A CNN közlése szerint az új hatalmas támogatási csomagból 20 milliárd dollárt tenne ki katonai támogatás nagysága, 8,5 milliárd dollár menne gazdasági támogatásra, és három milliárd humanitárius támogatásra és az élelmezés biztosítására.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!